In veel gezinnen mag een garnalencocktail niet ontbreken op het kerstmenu. Zo ook bij Els. Zij maakt alles vers niks uit een flesje of potje! En ook nog op gevoel! Daarom is het met onderstaand recept zelf ook een beetje aanvoelen en bekijken voor hoeveel personen er een garnalencocktail gemaakt moet worden.
Ingrediënten:
- Mayonaise (of creme fraiche of Griekse yoghurt)
- Peper
- Chilipoeder en paprikapoeder
- Druppeltje Worcestershire sauce
- Druppeltje tabasco (als je van pittig houdt)
- Scheutje sherry (of port of wisky)
- Sla
- Garnaaltjes naar keuze
Cocktailsaus:
- Mayonaise en licht opgeklopte room voor een zachte smaak en textuur. Crème fraiche en Griekse yoghurt kan ook, deze maakt het wat zuurder. De verhoudingen van deze ingrediënten even zelf uitproberen
- Peper
- Tomatenketchup
- Klein beetje chilipoeder en paprikapoeder
- Druppeltje worcestershire sauce
- Als je van pittig houdt een druppel tabascosaus
- Een scheutje sherry of voor de zoetliefhebber port, geven de saus een aparte smaak. Whisky kan ook heel goed
Verdere ingrediënten:
- Sla naar keuze
- Hollandse garnaaltjes (of kies welke je persoonlijk het lekkerst vindt)
Opmaak:
- Gebruik coupes waarin je een bedje van sla onderin kunt leggen. Allerlei glaasjes zijn te gebruiken, afhankelijk van wat je in de kast hebt staan.
- Plaats een schijfje ingesneden citroen of limoen op de rand.
- Garneer met een klein beetje peterselie en doe voor de kleur wat paprikapoeder over de saus en versier het geheel met een half klein tomaatje voor de kleur en voor het oog.
Volgens het recept van Els Magermans
Smakelijk!