Hulp bij schulden


Vanaf 1 januari 2020 heeft de gemeente Alphen-Chaam een nieuwe partner op het gebied van schuldhulpverlening: PLANgroep. 

PLANgroep heeft de taken van Kredietbank West-Brabant en Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) op het gebied van schuldhulpverlening overgenomen voor alle nieuwe klanten. Als je al een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank West-Brabant had lopen, verandert er voor jou niets.

Waarvoor kunt je bij PLANgroep terecht? 

Bent je bang om in de schulden te raken en wil je dat voorkomen? Of heb je al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. 

PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten).

Hoe kun je  PLANgroep bereiken?

Je kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken: 

  • telefonisch via 088-5004899; 
  • per e-mail via AC@PLANgroep.nl.

Hoe lever ik mijn documenten aan?

Heb je post voor PLANgroep? Dan kun je dit het beste per e-mail aanleveren. Lukt dat niet? Lever de documenten in een gesloten enveloppe aan:

  • in brievenbus van PLANgroep bij Den Heuvel in Alphen, Heuvelstraat 5;
  • of stuur op naar PLANgroep, Postbus 487, 4100 AC in Culemborg.

Heb je vragen over geld? Kom naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk 

Heb je moeite met brieven en formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst? Lukt het je niet om een uitkering, toeslag of kwijtschelding aan te vragen? Ook daarvoor kunt u terecht bij het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk.

Het spreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk is elke dinsdag van 9.30 uur - 11.00 uur bij Den Heuvel in Alphen, Heuvelstraat 5. 

De sociaal raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via 076-5240820.