Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Week van de duurzaamheid Alphen-ChaamKom naar de Week van de Duurzaamheid: 7 tot en met 13 oktober

Op 10 oktober is het de Nationale Dag van de duurzaamheid. Het staat in Alphen-Chaam bol van de duurzame initiatieven. Daarom heeft de gemeente gekozen om niet één Dag van de Duurzaamheid te houden, maar een Wéék van de Duurzaamheid; van 7 tot en met 13 oktober.

Activiteitenprogramma

Dinsdagmiddag 8 oktober is de aftrap met de Cleanup. Hier nodigt de gemeente alle bedrijven en inwoners uit om gezamenlijk, tijdens een lunchwandeling, zwerfafval op te ruimen. Het college vertrekt om 13.00 uur vanaf het gemeentehuis. Aanmelden kan via een e-mail aan

Klimaatvriendelijke voortuin
Ook organiseert de gemeente, samen met Uw Huurdersraad, Leystromen en de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen, een ontwerpwedstrijd voor de meest klimaatvriendelijke voortuin. Wie een leuk idee heeft, stuurt dit voor 14 oktober in via het aanmeldformulier op de website van Uw Huurdersraad:  https://www.uwhuurdersraad.nl/voortuinactie-2019.php. De prijswinnaars maken kans op € 500 voor de uitvoering van het ontwerp.

 Kids Klimaat Festival

Kinderen uit groep 7 en 8 van de drie ABG-gemeenten zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 9 oktober naar het Kids Klimaatfestival te komen in de Schakel in Gilze. Tussen 13.30 en 17.00 uur mogen zij daar aan de slag met allerlei challenges om oplossingen te vinden voor klimaatproblemen als hitte, natte voeten en plastic afval. Daarnaast is het festival vooral veel plezier maken. Bouwen met Lego, hangen in de Fatyboylounge en informatie krijgen bij bijvoorbeeld een echte Boswachter. Kinderen kunnen zich hiervoor nog aanmelden via www.gilzerijen.nl/formulieren/aanmelden-kidsklimaatfestival 

Voor wie niet op de fiets kan komen, is het vervoer vanuit Baarle-Nassau geregeld.

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.