Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Nestkast Slechtvalk op de toren van de kerk in AlphenSinds kort is er op de kerktoren van Alphen aan de zijde van Raadhuisstraat iets nieuws te ontdekken. Hier is namelijk een nestkast voor de Slechtvalk geplaatst. Deze Slechtvalk vertoeft al een tijdje rondom de kerktoren maar heeft nu dus een eigen verblijf gekregen. De Slechtvalk is bekend vanwege zijn befaamde duikvlucht, waarmee hij vanaf grote hoogte en met enorm hoge snelheid omlaag duikt en zich op een vliegende prooi stort. Toch is dit waarschijnlijk niet de belangrijkste jachttechniek van in het wild levende slechtvalken. Slechtvalken hebben verschillende jachtgewoontes, waaronder snel en laag over een gebied vliegen waarbij (te laat of te traag) vluchtende vogels worden gepakt. 

De Slechtvalk Broedt in Nederland op hoge gebouwen (meestal in speciale kasten/nestplateau's), in kraaiennesten op hoogspanningsmasten en incidenteel op de grond. Vanaf nu kan dit dus ook in Alphen. De Broedtijd is vanaf maart/april. Tijd om een verrekijker ter hand te nemen en deze prachtige gast in de gaten te houden. 

Heb je mooie foto’s kunnen maken van deze prachtige dieren? Schroom niet en zet ze op ‘OnsAlphenChaam’ zodat iedereen kan meegenieten. 

Deel dit bericht!

Reacties

Harrie Timmermans
8 februari 2019

Een heel mooi stukje van deze door vele geliefde vogel van de in de omgeving wonende mensen om de Kerk hier in Alphen !! Mooi geschreven en verwoord José!

Sander Thuis
10 februari 2019

ja dit hebben we mooi gemaakt !