OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

Energiezuinig wonen?RegionaalEnergieloket helpt huiseigenaren in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau op weg


Een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde: een duurzaam huis is een slimme investering. Om inwoners daarin te ondersteunen, doen de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau mee aan het RegionaalEnergieloket. Dit loket helpt huiseigenaren van A tot Z met energie besparen en het energiezuinig maken van de woning.


Gratis advies 

Het RegionaalEnergieloket is een unieke samenwerking tussen gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om huiseigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning. Het biedt huiseigenaren persoonlijk advies én goede vakspecialisten. “Als aftrap van onze duurzaamheidsvisie zijn we gestart met het energieloket voor onze gemeente. Hier kunnen inwoners terecht voor gratis en objectief advies. Bijvoorbeeld over dakisolatie, zonnepanelen, subsidies of gasloos wonen”, aldus Nico Sommen, wethouder in Baarle-Nassau.


Eén loket voor alle vragen

Wethouder Wilmsen, gemeente Alphen-Chaam: “Wij staan voor een duurzame gemeente waar het goed leven, wonen, werken en recreëren is. Niet alleen voor nu, maar oók voor de toekomst. Ik ben dan ook blij met de komst van het RegionaalEnergieloket. Huiseigenaren willen weten wat de mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van de woning. Zijn er bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden? Wat past bij mijn huis en bij mijn portemonnee en waar vind ik bijvoorbeeld een betrouwbare aannemer? Ze weten vaak niet hoe en waar te beginnen. Nu kunnen onze inwoners terecht bij één loket met vragen en vinden ze ook concrete oplossingen. Zo levert iedereen een bijdrage aan het behoud van onze mooie en duurzame Cittaslow-gemeente.”


Hét online energieloket voor huiseigenaren

Het Energieloket helpt huiseigenaren met de volgende stap naar het verduurzamen van de woning. De HuisScan geeft inzicht in de kansen voor de woning, zoals zonnepanelen, isolatie- en warmte-oplossingen. Voor de uitvoering is het mogelijk offertes op te vragen bij lokale aanbieders. Daarnaast biedt het loket een overzicht van lokale initiatieven waar huiseigenaren bij kunnen aansluiten, zoals de regentonactie. Alle informatie is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.