OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

OV Opstapdag Alphen

  • 53 weergaven


Op vrijdag 8 november was alweer de laatste OV Opstapdag voor Alphen-Chaam. Zoals bij alle OV Opstapdagen opende gepensioneerd treinconducteur Ciske Spoor de bijeenkomst. Ciske vertelde verhalen over zijn tijd als treinconducteurs. Met Ciske is het altijd gezellig!

Jacq Roelen vrijwilliger van Reizigersoverleg Brabant gaf daarna uitleg over het reizen met het Openbaar vervoer, de OV Chipkaart en de mogelijkheden met een OV Chipkaart. Reizigersoverleg Brabant is het officiële adviesorgaan van de provincie Noord-Brabant en de vervoerders. Vanuit die rol behartigt Reizigersoverleg Brabant de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer. Voor meer informatie kunt u hier kijken.

Ruud van Gorp heeft de deelnemers verteld over de Opstapbus ABC. Met de Opstapbus ABC kun je gezellig samen op pad. Iedereen van 55+ en minder validen van alle leeftijden  die zich hebben opgegeven kunnen mee. Men wordt thuis opgehaald en naar de afgesproken plaats gebracht.  Dat kan zijn: een winkelcentrum; gemeentehuis; Rabobank in Baarle-Nassau; een uitstapje naar bijv. de Beekse Bergen etc. Gezellig een kopje koffie of thee drinken en even 'bijpraten'.  Daarna wordt men op de afgesproken tijd weer thuis gebracht. Voor meer informatie kunt u hier kijken. Iedere maand verschijnt er een programma boekje. De deelnemers van de OV Opstapdag hebben allemaal een boekje mee naar huis gekregen.

Na het informatieve gedeelte zijn de deelnemers gaan ervaren en met de bus naar het station Breda afgereisd. Zij hebben daar een rondleiding gehad in het centraal station en van een overheerlijke lunch genoten. Door dezelfde bus zijn zij weer terug gebracht naar Alphen. Waar iedereen een gratis OV Chipkaart kon aanvragen en een reisadvies kon krijgen.

Het was een leerzame en gezellig dag!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.