Kerstmarkt Alphen

Stichting Promotie Alphen

  • 309 weergaven

Details

Zaterdag 10 december 2016 van 16:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen, Nederland

In Alphen staat de gezellige kerstmarkt weer op de agenda. Iedereen kent deze sfeervolle markt van de laatste jaren als een indoor kerstmarkt. Dit jaar gaan we voor nog meer gezelligheid ook naar buiten. Zo kunnen we buiten van de wintersfeer genieten en als het te koud wordt, binnen lekker opwarmen! Zaterdag 10 december kunt u vanaf 16 uur helemaal in kerst stemming komen met een wandeling over het  Willem Binckplein en een bezoekje aan cultureel centrum Den Heuvel.

Restaurant de Kloostertuin is dit jaarook van de partij. Zij zullen hun terras en restaurant aan het W.Binckplein om toveren tot een waar kerstparadijs. Onder het genot vankoek en zopie kun je een aantal kerstfiguren voorbij zien trekken met paard en wagen. De kinderen worden uitgenodigd om een ritje mee te maken. Kinderen zullen zich ook prima kunnen vermaken bij de stand van de Heemkunde vereniging. De volkstraditie van drie koningenzingen wordt door deze vereniging onder de aandacht gebracht met een creatieve opdracht.

De gezellige binnenmarkt zal gevuld worden met prachtige kerst docoraties van diverse standhouders. Waaronder de sympathieke vrijwilligers van 'stichting erbij' Ook zullen er demontraties en proeverijen zijn. Je kunt bij de stand van Renové bijvoorbeeld zien hoe je een meubelstuk kunt pimpen zodat heteen gezellige oude look krijgt. Lekkerbekken komen ook volop aan bod bijvoorbeeld bij de stand van Herbs & Spices waar altijd verrassende hapjes te vinden zijn. Maar er zijn natuurijk veel meer heerlijke standhouders zoals onze eigen Slagerij Laurijssen en Bakkerij Vermeer. 

Als je moe geworden bent van het proeven en ontdekken dan kun je op adem komen in de gezellige bar van het cultureel centrum. Zij zullen vast wel een warm Glühwheintje hebben of een Bockbiertje van de tap. Ondertussen klinken de gezangen van het Fioretti koor die uitereaard weer helemaal in Charles Dickensstijl de kerstmarktgangers laten genieten. Zij zullen u opwarmen voordie heerlijke kersttijd.

De Kersttijd is ook de tijd om eens ruimhartig te denken aan mensen die dat nodig hebben. Toon Backx doet dat ook! Hij gaat marathon lopen voor Kika in het Japanse Tokio, en vraagt om een sponsorbijdrage. Tijdens het genieten op deze kerstmarkt zal u ongetwijfeld tot de ontdekking komen dat u best wat kan missen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Kerstmarkt Alphen kan dus niet ontbreken in uw agenda want het is een ervaring om niet te missen. De entree is gratis. En de folder die in Alphen verspreid gaat worden zal uw geluksnummer bevatten voor de gratis loterij! Bewaar deze folder dus en neem deze mee naar de kerstmarkt! Dan wordt dit weer een markt om nooit te vergeten! De markt is op zaterdag 10 decemberopen van 16 tot 20 uur. Er wordt georganiseerd door stichtingpromotie Alphen. Www.stichtingpromotiealphen.nl


Over de organisator

Stichting Promotie Alphen
Stichting die probeert Alphen op de kaart te zetten door Leuke evenementen te organiseren zoals de Jaarmarkt. Maar ook culturele evenemen...... Lees meer