OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

Vacature lid Adviesraad Statushouders

  • 215 weergaven

Doel van de Adviesraad: 

- Nothing about us, without us 

We willen beleid maken voor statushouders en willen dit graag doen mét statushouders. Het doel is dan ook om een Adviesraad statushouders op te zetten waarbij de deelnemers actief en betrokken deelnemen aan het beleidsvormingsproces. 

Op te leveren resultaten: 

- De leden van de Adviesraad zullen tijdens de structurele bijeenkomsten advies geven over gerichte vragen die worden gesteld vanuit beleid of de stad. Deze adviezen worden door de ondersteuner van dit overleg samengebundeld in een rapport die aan het eind van het jaar wordt opgeleverd. 

Taken van de Adviesraad : 

- Creatieve oplossingen en adviezen bieden ten aanzien van de gezamenlijke aanpak statushouders. We zijn op zoek naar (maximaal 10) leden met een denkniveau van HBO of hoger die goed Engels of redelijk Nederlands kunnen spreken. Het is de bedoeling dat je als lid een keer in de 4 tot 6 weken samen komt met de andere leden. Je wordt als lid van de Adviesraad vanuit beleid om advies gevraagd over de gezamenlijke aanpak statushouders. Dit advies wordt vervolgens teruggekoppeld aan de vraagsteller, waarbij deze aan de hand van het gegeven advies beleid efficiënter kan inrichten. 

Het idee is dus echt samen met jou een gezamenlijke aanpak bewerkstelligen. In alles word je begeleid door de voorzitter en/of de ondersteuner binnen de Adviesraad. 

Wij zijn opzoek naar meerdere mensen uit een van de volgende gemeenten: 

Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Goirle, Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. 

Er staat geen directe financiële vergoeding tegenover, maar wel een vergoeding in de vorm van tegoedbonnen, het opbouwen van een netwerk en een afsluitende (bedank)lunch. Ook zullen de gemaakte reiskosten vergoed worden. 

Tijdsinvestering: 

Waarschijnlijk 2-4 uur per maand gedurende een periode van maart 2020 – oktober 2020 (met mogelijk een verlenging tot december 2020). We komen samen in Tilburg op vrijdag tussen 17.00 en 18.30 uur. 

Ben jij of ken jij iemand die hiervoor in aanmerking kan komen? 

Zo ja, stuur jouw cv dan op naar Zij zorgt ervoor dat de kandidaten voor de Adviesraad uitgenodigd worden en dat er gesprekken worden gevoerd met Osama Renneh. 

We gaan gesprekken voeren, omdat we graag een goede mix van o.a. culturen en achtergrond binnen de Adviesraad vertegenwoordigd willen zien.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.