Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Ontmoet je nieuwe buurtgenoten


Ontmoet je nieuwe buurtgenoten

Van ver weg naar dichtbij, wie ben ik, wie ben jij?

Vrouwen uit verschillende culturen ontmoeten elkaar


‘Effe Buurten’ en ‘Het trefpunt’ nodigen u uit om kennis te komen maken met uw nieuwe buurtgenoten op woensdag 24 april van 10.00 tot 11.30 uur in het Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen

Onze nieuwe buurtgenoten zijn mensen die hun thuisland hebben verlaten en in het mooie Alphen-Chaam een nieuw leven zijn begonnen. Een nieuwe start in een omgeving waar zij nauwelijks contacten hebben en waar andere gewoonte en gebruiken van toepassing zijn dan in het land waar zij vandaan komen. Over onze gewoonte en gebruiken leren zij tijdens hun inburgering. Maar dat is niet genoeg om de mensen om je heen te kunnen begrijpen. Daarvoor moet je in contact staan met de mensen in je omgeving en dat is vaak best lastig als je elkaars taal (nog) niet (goed) spreekt.

Om een barrière te doorbreken en om nader kennis te maken met elkaar organiseren ‘Effe Buurten Alphen’ en ‘Het Trefpunt’ een ontmoeting tussen vrouwelijke statushouders die wonen in Alphen-Chaam en vrouwen die in Nederland geboren zijn en ook in Alphen-Chaam wonen. 

Deze bijeenkomst is de 5e bijeenkomst van 7 bijeenkomsten die de vrouwelijke statushouders krijgen aangeboden. Eerder spraken wij met ze over; opvoeding, voeding en werk. Nu willen wij graag sociaal contact als thema aanbieden. Sociaal contact wat voor iedereen zo belangrijk is!  

Vindt u het leuk om eens in contact te komen met vrouwelijke statushouders? Vindt u het leuk om in een persoonlijk gesprek eens te horen wat het nu betekend om vrouw te zijn in een land als Syrië en wilt u zelf ook best vragen beantwoorden die Syrische vrouwen hebben aan u als Nederlandse vrouw? Of wilt u over andere dingen met ze praten? Meld u dan aan! Wij hopen voldoende lokale vrouwen te kunnen vinden zodat alle 14 deelneemsters in gesprek kunnen  gaan met iemand. Wij beloven dat het een leuke en leerzame ontmoeting gaat worden! Onder het genot van een kop koffie of thee en een lekkere traktatie uit Syrië.

Heeft u nog vragen of wilt u meteen aanmelden voor deze leuke en leerzame ontmoeting.  Dan kunt u mailen: of bellen: 06 – 512 48 3 45

Met vriendelijke groet,

De gastvrouwen van Effe Buurten Wilma Backx, Corona Lommers en Monique Loch

Projectbegeleiders Marleen Verheijen, Ineke Nuijten en Monique Oomen