Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Den Heuvel
20 september 2018

Expositie SigiArt "De Kunst Overwinnen"

SigiArt exposeert van 21 september tot 26 oktober

Cultureel Centrum Den Heuvel, "de huiskamer van Alphen" biedt nu ook kunstenaars een plek om hun werken te exposeren. Geheel in lijn met de Cittaslow gedachte "je hoeft niet ver te gaan om mooie dingen te zien, dat kan gewoon in onze gemeente". Graag laten we de gemeenschap hiervan meegenieten en zijn trots dat we op 21 september de eerste tentoonstelling openen met een plaatselijke kunstenaar die bij velen bekend is "Sigrid Klaasen".

Bekend, als leerkracht basisonderwijs bij de Willibrordusschool in Alphen, maar dat is zeker niet alles. Sigrid is trotse moeder van drie kinderen en is, als zij niet bezig is met haar werk als leerkracht, graag creatief bezig. Die creativiteit is haar met de paplepel ingegoten, ook haar ouders zijn beide creatief en van jongs af aan genoot zij ervan naar hen te kijken en natuurlijk ook zelf te proberen. Onder de naam SigiArt, wat letterlijk betekent "De Kunst Overwinnen" geeft zij creatieve workshops en maakt zij diverse mooie kunstwerken.

Een jaar geleden ontdekte zij het dotpainten een schildertechniek met enkel stippen. Deze techniek vindt zijn oorsprong in het werk van de Aboriginals en doet ook wel denken aan het pointillisme, maar dan nu in een moderner jasje. Maar ook beeldhouwen, mozaïeken en nog veel meer technieken kun je terugvinden in haar werken.

Over de mogelijkheid die Den Heuvel biedt aan plaatselijke kunstenaars zegt zij het volgende "Een mooie kans voor mij om op een andere manier mijn SigiArt te presenteren en ik heb hem gegrepen. Ik ben trots dat ik in mijn expositie een aantal mooie dotpaintings kan laten zien, naast andere schilderijen, mozaïek- en beeldhouwwerken.

SigiArt is te bewonderen van 21 september t/m 26 oktober 2018 in CC Den Heuvel te Alphen. Bij de officiële opening op 21 september tussen 16.00-19.00u is Sigrid natuurlijk zelf aanwezig om iets over haar werk te vertellen. U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken, dit kan elke dag van 08.30u tot 17.00u.

Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!