OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

Een muzikaal Kerstcadeau van Slagwerkers V&V en Kamerkoor Terpander

  • 118 weergaven

Een muzikaal Kerstcadeau gegeven door Slagtime en de Slagwerkgroep van muziekvereniging Vlijt & Volharding Alphen en Kamerkoor Terpander op zondagochtend 15 december in Grand Café De Hoogt.

Een muzikale verrassing?

Dat wordt dit Kerstconcert met slagwerk en kamerkoor zeker. Afgelopen maandag repeteerden de slagwerkers en het koor voor het eerst samen. Na maanden apart van elkaar gerepeteerd te hebben mochten we allemaal even wennen aan elkaar. Iedereen was vooral in spanning; Hoe klinkt het als we het ingestudeerde samenvoegen? De klanken van buisklokken, vibrafoon, xylofoon, marimba, pauk, trom, triangel en bellen samen met de klanken van de alten, bassen, tenoren en sopranen van het koor.

Lef en dynamiek 

De vier muziekstukken die we samen gaan uitvoeren kwamen natuurlijk alle vier aanbod. Aan het ene moest nog wat geschaafd worden. Wat zachter of harder zingen, of met net wat meer lef spelen op vibrafoon, xylofoon of pauk. Bij het volgende nummer leek alles meteen op zijn plek te vallen.

Harry Potter

Een magische kerstsfeer hing er in de repetitie ruimte. Zeker na het uitvoeren van “In Noctem”, een muziekstuk uit de film Harry Potter and The Half Blood Prince. Bij het stuk “Pat-a-pan” probeerde het koor de ritmische klanken van de slagwerkers na te doen, terwijl de klank uit de xylofoon de tekst van het koor leek te zingen.

Kom luisteren en genieten. 

Bent u ook benieuwd hoe het klinkt, deze combinatie van koor en slagwerkers?

Kom dan zeker naar ons luisteren op zondagochtend 15 december a.s. in Grand Café De Hoogt, Willibrordstraat 1 in Alphen. Ons concert begint om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur.

De entree is geheel gratis. 

U bent van harte welkom.

Kamerkoor Terpander en Slagtime en Slagwerkgroep van Muziekvereniging Vlijt & Volharding Alphen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.