Menu

Uitgelicht:

Zaterdag 19 mei 2018: We Are Food | Nice to (m)eat you

Marlies Beliën (We Are Food)
7 maart 2018 , 530x gelezen

We Are Food

 Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Hiervoor heeft de provincie zogenaamde 'Brabantse keukens' in het leven geroepen waarvan gemeente Alphen-Chaam, samen met Leende, er één vormt. 

Alphen-Chaam 

De gemeente vindt het belangrijk om een maatschappelijk verantwoorde overheid te zijn. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners, die op het gebied van o.a. streekproducten tot de top behoren. Alphen-Chaam ontwikkelt al jaren samen met onder meer ondernemers en sportverenigingen producten om haar inwoners bewuster te maken van de positieve impact van gezond leven, onder andere door voeding. 

Gezond leven gaat makkelijker als je het samen doet: van de huisarts tot de snackbar, van de bakker tot de buurman. Meer bewegen en beter eten. Samen weten we meer en helpen we elkaar


Alphen: We Are Food | Nice to (m)eat you 

De gemeente heeft een groep mensen enthousiast gemaakt om aan de slag te gaan om het collectieve bewustzijn van een gezondere leefstijl handen en voeten te geven. Samen met U! We vragen U omdat we denken dat U gezond(er) leven ook belangrijk vindt!

Wat is het plan? 

Op zaterdag 19 mei starten we met een gezonde lunch op het Binckplein; van daaruit kunnen de mensen wandelend of fietsend naar diverse locaties in/buiten het dorp waar (één van) de zintuigen geprikkeld worden: informatie over voedselproductie, bewegen, (samen) eten/drinken bereiden, ontspannen en natuurlijk uw activiteit! Gezamenlijk afsluiten op het Binckplein.

Wat kunt U of kan uw bedrijf/organisatie bijdragen aan een groter bewustzijn van een gezondere leefstijl van de inwoners van Alphen? Wilt u op locatie blijven of wilt u centraal, samen met anderen, uw bijdrage leveren? Bent u voedselproducent? Wat denkt u van een streekmarkt? Heeft u een ander idee? Kom er mee, gaan we samen kijken hoe dit in te passen is. 

Wat moet u doen? 

---Bedenk een manier, een activiteit waarop u laat zien hoe je bewust en gezond kunt leven.       Zoek daarin samenwerking met een ander bedrijf/organisatie. Maak het niet moeilijk,             houd het eenvoudig. Bewust leven = eenvoudig. 

---Laat ons weten wat u gaat doen, met wie en waar. Mail dit naar:                wearefoodalphen@gmail.com

Heeft u vragen?

 Mail naar wearefoodalphen@gmail.com 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde; m.a.w. laten we met zoveel mogelijk mensen deze dag tot een succes maken! We kijken met grote belangstelling uit naar uw reactie! 

We Are Food Team Alphen

Zaterdag 19 mei 2018 organiseren wij    We Are Food | Nice to (m)eat you

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »