Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Reizend Reisloket informeert 65-plussers over openbaarvervoer in Chaam

Monique Oomen (Het Trefpunt Alphen-Chaam)
11 september 2017 , 183x gelezen

Op 20 september wordt er op de weekmarkt in Chaam voor de 2e maal het Reizend Reisloket georganiseerd. Het Reizend Reisloket is bedoeld om senioren te informeren over de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Het loket is bemenst door deskundige OV-ambassadeurs en zal tijdens de weekmarkt op het marktplein staan. 

OV-ambassadeurs bekijken in een persoonlijk gesprek wat de reisbehoefte en mogelijkheden zijn van bezoekers. Op basis daarvan geven zij bezoekers van het Reizend Reisloket een persoonlijk reisadvies. Extra voordeel: 65-plussers kunnen bij het Reisloket gratis een persoonlijke chipkaart aanvragen. Deze OV Chipkaart wordt alleen verstrekt als blijkt dat u nog geen OV Chipkaart heeft en dat het OV wel een optie voor u is. Hiervoor moet u een geldig legitimatiebewijs en pasfoto meebrengen. 

Het Reisloket past in het programma ‘mentale toegankelijkheid OV’ van de Regio West-Brabant. Sinds het najaar van 2015 hebben vele honderden senioren persoonlijke voorlichting gekregen in een van de Reizende Reisloketten. In september 2016 is er een 1e loket georganiseerd in Chaam. Vanwege het succes wordt dit nu voor de tweede maal georganiseerd op 20 september a.s. 

Dit reizend reisloket dient niet verward te worden met de OV opstapdagen die dit najaar nog worden georganiseerd. Hierover later meer.
Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »