Menu

Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen

Een actieve muziekvereniging in Alphen met iets meer 100 leden verdeeld in harmonie, opleidingsorkest, slagwerkgroep, majorettes en leerlingen.

Wij willen muziek maken met het talent dat we in Alphen beschikbaar hebben. Wij willen bij voorkeur functioneren met de bezetting die voorhanden is, eventueel met ondersteuning in bepaalde instrumentgroepen. Het samenbindende, het collectieve van de muziek is voor ons een belangrijke waarde. Dat wil niet zeggen dat de muzikale prestatie niet belangrijk is. Samen een prestatie neerzetten geeft een enorme binding aan het collectief. Dit geeft het gevoel dat we het samen doen. Dit in de vorm van concerten, buitenoptredens, speciale muziekprojecten; basisschool, voor en in de Alphense gemeenschap; speciale doelgroepen: ouderen, peuter/kleuters, gezinnen, basisschoolleerlingen,...............

Daarnaast functioneren wij als muziekopleiding voor de jeugd. Geen muziekschool voorhanden en daarom een interne opleiding met professionele muziekdocenten. Daarbij in het achterhoofd dat de muzikanten instromen in de vereniging.

Onze vereniging telt momenteel iets meer dan 100 leden, verdeeld over majorettes, leerling-muzikanten, opleidingsorkest, slagwerkgroep, harmonie, werkgroepen, bestuur en bijzondere leden.

 

Laatste berichten