Contour de Twern inloop

Het Trefpunt Alphen-Chaam

  • 312 weergaven

Details

Dinsdag 17 juli 2018 van 09:00 tot 11:00 uur
Afgelopen
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 30 januari 2019

Op dinsdagochtend is Alma Patist van Contour de Twern in Het Trefpunt aanwezig om u persoonlijk te woord te staan. 

Werkwijze
Heeft u een hulpvraag? Of bent u mantelzorger?  Alma bespreekt samen met u wat uw wensen en behoeften zijn ten aanzien van de ondersteuning. Daarna zoekt Alma indien gewenst een passende vrijwilliger. Voor onze diensten heeft u geen indicatie nodig en u hoeft ook geen eigen bijdrage te betalen. 

Mantelzorgondersteuning
Zorgt u naast uw dagelijkse bezigheden voor een oudere, langdurig zieke of naaste met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De combinatie van werk, gezin en zorg kan een zware belasting zijn voor u. Onze consulenten geven u persoonlijk advies, directe ondersteuning en bieden een luisterend oor. Niet iedere situatie is hetzelfde, daarom is maatwerk in advisering van belang. De consulent kan u bijvoorbeeld helpen om de juiste weg te vinden in de wirwar van regels en instanties. Heeft u problemen om zorg en werk te combineren? De consulent informeert u over de wettelijke verlofregelingen en kan bemiddelen tussen werkgever en werknemer.

Vrijwilligerszorg
Vrijwilligers van Contour de Twern zijn een aanvulling op de professionele zorg. Het betreft dus geen medische verzorging, maar persoonlijke aandacht, coaching, advies en ondersteuning. We maken gebruik van een grote pool van vaste vrijwilligers. De consulent zoekt de juiste match en zorgt ervoor dat de vrijwilliger en degene die hulp nodig heeft gekoppeld worden. Ook daarna blijft de consulent aanspreekpunt voor vragen en afspraken en houdt deze in de gaten of de vrijwilliger na verloop van tijd nog passend is.

U kunt voor meer informatie ook kijken op de website:

http://www.contourdetwern.nl/?t=mantelzorg

Of neem contact op met Alma:

 

06-10267086


Over de organisator

Het Trefpunt Alphen-Chaam
EEN (TREF)PUNT WAAR VRAAG EN AANBOD SAMENKOMEN Een ‘Spin in het web’ koppelt de vraag en het aanbod aan elkaar. Onafhankelijk en altijd ...... Lees meer