Menu
Terug

Nieuws:

"Historie" Film- Documentaire tijdens Effe Buurten in CC Den Heuvel, Alphen

Wilma Backx-Bogers, (Effe Buurten)
12 oktober 2018 , 28x gelezen

   “Historie”  Film- Documentaire tijdens Effe Buurten in CC Den Heuvel, Alphen

 Leuke ontmoetingen zetten positieve energie in gang. Dat is de simpele gedachte achter Effe Buurten. Het is fijn om een plek in de buurt te hebben waar je je thuis voelt en waar je langs kunt gaan. Gewoon voor een praatje, een luisterend oor, een activiteit. Effe Buurten is zo’n warme plek. Er heerst een ongedwongen, informele en ontspannen sfeer. Er is gratis koffie, thee en ranja. En er zijn altijd hartelijke gastvrouwen aanwezig. Wij vinden het heel leuk als er ideeën vanuit de bezoekers ontstaan. Niets hoeft, maar er is veel mogelijk: creatief bezig zijn, hapjes maken, gastsprekers uitnodigen, spelletjes doen, verzin het maar! Zo schuiven Toon Meeuwsen, Frans de Leeuw en Frans Deckers regelmatig aan bij Effe Buurten. Zij zijn zeer geïnteresseerd en weten veel van de historie, familiebanden, gebeurtenissen in en rondom Alphen.  Frans de Leeuw komt woensdag 31 oktober namens Heemkundekring Carel de Rooy de film voor het Nederlands Film Festival gemaakt  “De laatste skjokkeraar” waarin Wim Segers speelt en een gedeelte van de documentaire ingebracht door Frans Deckers “De dag van de tornado’s” waarin de Tornado die 25 juni 1967 over o.a. Chaam heeft geraasd wordt besproken, verzorgen. Dit wordt in de Zaal op groot scherm getoond zodat ook iedereen die minder goed ziet het kan volgen. De film en documentaire willen we starten om 10.45 uur zodat ook de wandelaars die op woensdagochtend om 9.30 uur vanaf Effe Buurten starten de gelegenheid hebben om deze film en documentaire bij te wonen.

Dan komt dinsdag 6 november om 14.30 uur Johan Eeftink uitleg geven waarvoor je bij hem sinds 4 september iedere dinsdag tijdens het spreekuur Sociaal Raadsliedenwerk Alphen-Chaam tussen 9.00-11.00 uur in CC Den Heuvel of middels een afspraak aan huis terecht kunt.

Effe Buurten is op iedere dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op woensdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur. Zowel in CC Den Heuvel in Alphen als in het SKAC in Chaam.

Graag tot ziens! Team gastvrouwen Effe Buurten Alphen


Reacties