Menu
Terug

Nieuws:

www.onsalphenchaam.nl gaat naar 275 aanmeldingen!

Monique Oomen, (Buurtverbinders Alphen-Chaam)
16 april 2017

‘Onsalphenchaam’ een digitaal platform voor en door de inwoners van Alphen-Chaam. Dit platform verbindt mensen en laat zien wat Alphen-Chaam allemaal te bieden heeft. Er is in de directe omgeving een overvloed aan zaken waar men vaak niks van weet. Of het nu gaat om spullen, initiatieven, kennis, organisaties, verenigingen of hulpverlening, deze site dient als verzamelplaats waar deze informatie snel en gemakkelijk voor iedereen te vinden is. De buurtverbinders van Alphen-Chaam zijn de drijvende kracht achter deze snel groeiende site. De inwoners van Alphen-Chaam maken het samen met hen tot een succes. 

275 profielen op de site is een van de volgende doelen van de buurtverbinders. De ‘teller’ staat op dit moment op 229! Dit zijn mensen die een persoonlijk profiel hebben aangemaakt en daardoor ook zelf berichten kunnen plaatsen. In totaal maken nu ruim 4.000 inwoners van Alphen-Chaam gebruik van de site. Ook bedrijven, organisaties, verenigingen en zzp-ers staan op dit platform. Bas Douze de wijkagent van Alphen-Chaam heeft sinds kort een groep aangemaakt. Hij is te vinden onder de groep; Wijkagent en zal hier informatie gaan geven over bijvoorbeeld veiligheid maar ook vertellen over zijn activiteiten en het spreekuur wat binnen de gemeente gehouden wordt. Zo ontstaat er een interactieve sociale kaart en kun je als inwoner snel en gemakkelijk zien waar je terecht kunt voor allerlei verschillende zaken. Je vindt hierdoor in je directe omgeving wat je misschien voorheen verder weg hebt gezocht. De buurtmail houdt iedereen op de hoogte. Je kunt zelf instellen hoe vaak je deze wilt ontvangen. Naast meekijken en meedoen is het ook mogelijk je in te zetten als buurtverbinder. Dit kan zowel online als offline. Je hoeft namelijk geen computerdeskundige te zijn om als buurtverbinder mee te doen. Het gaat namelijk vooral om offline, oftewel persoonlijk contact. Iedere buurtverbinder doet op zijn/haar eigen manier mee.

Gemiddeld blijven mensen zo´n 4 minuten op de site. Dit geeft aan dat er echt gekeken en gelezen wordt. Ruim 60% van de bezoekers zijn terugkerende bezoekers wat wil zeggen dat ze de site de moeite waard vinden om opnieuw te bezoeken. Organisaties vermelden hun diensten en plaatsen activiteiten in de agenda. Plaatselijke bedrijven vertellen wat ze te bieden maar ook verengingen vertellen wat er te doen is. Dit heeft er voor gezorgd dat er ondertussen 78 groepen zijn. Daar is sinds enkele weken ook een groep van de gemeente Alphen-Chaam bijgekomen. Zo kan de gemeente op een andere manier communiceren met haar inwoners. Maar nog veel belangrijker, zien wat er onder de inwoners speelt.

Neem eens een kijkje op www.onsalphenchaam.nl en ding mee naar een leuke prijs door een profiel aan te maken met profielfoto. Is de magische 275 bereikt, dan wordt er door de buurtverbinders een prijs verloot onder diegene die met een profielfoto op site vermeld staan.

Vind je het leuk om mee te werken aan de verdere opbouw van deze site meld je dan aan. Je kunt ook een buurtverbinders overleg bijwonen. De eerstvolgende is op 24 april van 19.00 tot 21.00 uur in Het Trefpunt in Alphen.

Heb je vragen, opmerkingen of hulp nodig kom dan op maandagochtend langs bij ‘Het Trefpunt’ in Alphen, Heuvelstraat 5. Bellen en/of mailen kan ook: 06 – 512 48 3 45 of info@onsalpenchaam.nl 

Reacties