Vanmorgen hebben wij samen de boodschappen in huis gehaald. Bij de groenteafdeling trof ik een zakje met 4 overrijpe rode Conference-peren aan voor de prijs van precies 1 euro. Die kon ik niet laten liggen.... Toen we eenmaal thuis waren ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Even schillen, klein snijden, kort zachtjes koken tot er vocht vrijkwam, kaneel erbij en ... voilà! Een heerlijke peren-compôte....
Na de lunch zou ik het huis gaan schoonmaken, maar door het hersftweer buiten en de gezellige sfeer binnen, koos ik ervoor om nog voor de afwas mijn voorgenomen plan om pompoensoep te gaan maken maar meteen uit te voeren.
Ik had namelijk al de hele week een flessenpompoen in huis en er lagen ook nog wat pastinaken te wachten, dus daar kon ik mooi mee aan de slag. Daarbij had ik alvast een paar winterpenen gekocht en in de koelkast stond ook nog een potje creme-fraïche. In de kast had ik nog 2 blikjes tomatenpuree.
Dus heb ik eerst alle groenten (pompoen, pastinaken, winterpenen, 2 uien, 3 teentjes knoflook en een nog gevonden rode pepertje) kleingesneden. Dat is altijd het meeste werk.... Ik zocht mijn grootste pan uit, waarin de ui in de boter ging, toen de knoflook en later alle gesneden groenten. Daarna vulde ik alles met een flinke scheut water aan, 2 groentenbouillon-blokjes en een beetje gember uit een potje erbij en stoven maar!
Na ongeveer drie kwartier was alles goed gaar. Dus nu met de staafmixer de hele massa tot een gladde dikke brij gemixt, meer water erbij, 2 blikjes tomatenpuree, een half potje creme-fraïche erdoor en op smaak gemaakt met wat zout en peper.
Klaar! Mijn pan pompoensoep is gereed!
Als de soep is afgekoeld, dan deel ik hem op in een aantal plastic doosjes en bewaar deze in de vriezer, zo komen wij de herfst door! Natuurlijk houden we een deeltje apart om vanavond lekker van te kunnen genieten!
Eet smakelijk!