OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

Gemeenteraad van Alphen-Chaam stelt bestemmingsplan vast voor Natuurpoort en wellness

  • 32 weergaven


Gemeenteraad van Alphen-Chaam stelt bestemmingsplan vast voor Natuurpoort en wellness
Op 21 november 2019 heeft de gemeenteraad van Alphen-Chaam het bestemmingsplan vastgesteld waarmee een Natuurpoort en wellness aan de Alphensebaan in Chaam mogelijk wordt gemaakt. Staatsbosbeheer zocht sinds 2013, als eigenaar van de grond, naar een nieuwe invulling passend bij de locatie. Voorop gesteld dat natuur en recreatie in harmonie samen moeten gaan.

Plannen ontwikkelaar krijgen steeds meer vorm
Een initiatiefnemer voor de herontwikkeling van de locatie aan de Alphensebaan is gevonden in Eigen Thermen Resort. Deze ontwikkelaar kwam in 2015 met het idee voor een nieuwe recreatieve poort, gecombineerd met een luxueus thermencomplex, inclusief hotelfunctie. De bestaande parkeerplaats in het bos wordt uitgebreid, zodat er voldoende auto’s kunnen parkeren. Deze parkeerplaats wordt bereikbaar vanaf de Alphensebaan. De inrit wordt gecombineerd met een oversteekplaats voor fietsers. Voor deze fietsers wordt een verhoogd plateau aangelegd. Eigen Thermen Resort draagt zorg voor een gespreide stroom van bezoekers over openingsdagen. Rust wordt namelijk als een belangrijke meerwaarde van het wellnessresort gezien. De Natuurpoort zal ervoor zorgen dat deze locatie in de Chaamse Bossen drukker wordt bezocht. Hier tegenover staat dat overige delen van het bos rustiger worden. Dit heeft weer een positieve uitwerking op de kwaliteit en de biodiversiteit in de Chaamse Bossen.

Vervolgprocedure
Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, kunnen beroepen worden ingediend. Deze mogelijkheid bestaat voor een periode van zes weken en wordt vermeld in de officiële bekenmaking. Eventuele beroepen zullen door de Raad van State beoordeeld worden.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.