Taadaaaa! Zoals beloofd hebben, vinden jullie in deze blog de chocoladerecepten. Het voordeel: je ervaart de chocoladesmaak maar krijgt een stuk minder verzadigde vetten, suikers en calorieën binnen. Wel de lusten maar niet de lasten! Het past dus in een ‘Gewoon Gezond’ voedingspatroon. Geniet ervan!
Chocosmoothie
Benodigdheden:
- 1 banaan
- 200 ml magere / halfvolle melk (je kunt ook kiezen voor een ander soort melk zoals bijvoorbeeld amandelmelk)
- 2 eetlepels cacao
- 1 eetlepel macapoeder (hoeft niet persé)
Mixer maar en klaar!
Bananenbrood met chocoIngrediënten:
(voor 1 cake van 23 cm)
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gr volkorenmeel
- 60 gr dadels
- 2 tl bakpoeder
- 50 g pure chocola
- 75 g gemengde noten
- 30 g kokosrasp
- Bakpapier
- Snuf zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
- Spatel het volkorenmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
- Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
- Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananenbeslag.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier giet het mengsel in de vorm.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
- Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en keer ‘m dan om op een vlakke ondergrond.
Tip: Snijd het bananenbrood in plakjes, verpak ze per stuk in vershoudfolie en leg ze in de vriezer. Neem een plakje bananenbrood mee naar je werk. Stop ‘m ’s ochtends bevroren in je tas zodat je ‘m in de middag lekker op kunt eten.
Chocolade chia koekjesBenodigdheden:
- 10 g chiazaad
- 100 ml water
- 150 g amandelmeel
- 2 el gesmolten kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 30 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 el hennepzaad
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat het chiazaad in het water weken.
- Kneed alle ingrediënten tot een deeg.
- Dek af met plastic folie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik.
- Steek met vormpjes koekjes uit het deeg.
- Verzamel de deegrestjes en herhaal deze handeling tot je al het deeg hebt benut.
- Leg het bakpapier op een bakplaat en bak de koekjes in 15 min. gaar in de oven.
Wij zijn benieuwd wat jullie van de recepten vinden. Laat het ons weten!
Liefs Carlijn & Ilze
Gewoon Gezond