OnsAlphenChaam.nl

Inloggen of inschrijven

Bernardus Bedevaart naar Ulicoten

Volgende week dinsdag 20 augustus gaan we weer vanuit de omliggende dorpen op bedevaart gaan naar Bernardus in Ulicoten. En dat van uit Alphen, Baarle, Chaam en Meerle. Het is inmiddels een traditie geworden te voet naar Ulicoten te lopen op de feestdag van de H. Bernardus.

 

De feestdag van Bernardus wordt in Ulicoten nog steeds gevierd met een Bernardusoctaaf welke een hele week in beslag neemt. Op 20 augustus trekken we daarom te voet en met de fiets naar Ulicoten, na een kort samenzijn in de kerk gaat men samen verder naar de Bernarduskapel in de Bollekens net over de grens in BelgiĆ«, waar een H. Mis wordt opgedragen ter ere van de H. Bernardus. Na de mis is er een bakkie Ulicotense koffie met een koek, daarna weer terug naar huis. We lopen over de oude bedevaartroutes en dus over onverharde paden, houd hier rekening mee. Er wordt gelopen vanuit Alphen vertrek op het Binckplein uiterlijk om 17.00 uur, knapzak mee voor onderweg. Vanuit Chaam bij het oude raadhuis om 17.30 uur. Vanuit Baarle bij het Heemhuis om 17.30 uur en Meerle 17.45 aan de kerk. Iedereen is welkom om mee te wandelen, u hoeft zich niet op te geven, we wachten op u en als het tijd is zijn we vertrokken. Alphen moet van het verst lopen en zullen ongeveer om 22.30 uur weer terug zijn. Achter Alphen rijd de bezemwagen van Wim Seegers weer mee en wie moeilijk ter been is kan de tocht in de wagen mee beleven, u bent van harte uitgenodigd om mee te gaan. Ook gaat men op de fiets, Alphen vertrek 18.00, Binckplein, Baarle 18.30, Heemhuis en Chaam om 18.30 uur Oude Raadhuis.  Hopende u in grote getale te zien op de vertrekpunten. De wandelaars vertrekken om 21.00 uur aan de kerk van Ulicoten weer richting  huis. We maken er samen een heel mooie bedevaartavond van. Namens de organiserende verenigingen, H. Cornelissen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.