Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Alphen-Chaam gezamenlijk nu een stuk duurzamer maken!Alphen-Chaam gezamenlijk nu een stuk duurzamer maken!

Ons klimaat staat zoals bekend onder druk. Wij moeten onze CO2 uitstoot minderen en overschakelen naar andere energiebronnen. Iedereen is opgeroepen zijn/haar bijdrage te leveren. In veel Nederlandse gemeentes zijn al particuliere initiatieven ontstaan, waarbij burgers zich kunnen inbrengen.

In onze buurtgemeente is reeds een energiecoöperatie “Duurzaam Riel-Goirle” met succes opgestart (www.duurzaamrielgoirle.nl). Daarbij gaat het o.a. om het plaatsen van zonepanelen op het eigen dak, of anders ook om de mogelijkheid om zonepanelen op andermans dak te plaatsen.
 Zo heeft de Nederlandse overheid bijv. de “postcoderoos-regeling” in het leven geroepen, waarbij je via de oprichting van een lokale coöperatie voordelen kunt realiseren, die het ook financieel heel aantrekkelijk maken om over te stappen.

Zou het niet fantastisch zijn om ook onze gemeente een stuk duurzamer te maken, onze eigen lokale energie op te wekken en wij ook hier in Alphen-Chaam ermee aan de slag gaan?

Wie heeft interesse om in eerste instantie de mogelijkheden te evalueren, de kar mee te trekken aan een particulier initiatief, mee te helpen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de oprichting van een eigen energiecoöperatie “Duurzaam Alphen-Chaam”?

Welke kartrekkers hebben interesse om het voorwerk te doen, alvorens wij later informatiebijeenkomsten voor de gemeenschap verzorgen en het initiatief in een bredere kring voorstellen en medestanders/deelnemers welkom kunnen heten. Hierbij kunnen wij op de ervaringen van onze vrienden uit Riel-Goirle opbouwen en een vliegende start maken!

Stuur een mail naar en maak je interesse kenbaar. Wij maken een afspraak en komen binnen drie weken bij elkaar.

Doe mee! Voor burgers – door burgers!

Rainer Flake
 09.10.2018

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.