Menu

Nieuws:

Nestkast Slechtvalk op de toren van de kerk in Alphen

José van Alderen, (Het Trefpunt Alphen-Chaam)
4 februari 2019 , 130x gelezen

Sinds kort is er op de kerktoren van Alphen aan de zijde van Raadhuisstraat iets nieuws te ontdekken. Hier is namelijk een nestkast voor de Slechtvalk geplaatst. Deze Slechtvalk vertoeft al een tijdje rondom de kerktoren maar heeft nu dus een eigen verblijf gekregen. De Slechtvalk is bekend vanwege zijn befaamde duikvlucht, waarmee hij vanaf grote hoogte en met enorm hoge snelheid omlaag duikt en zich op een vliegende prooi stort. Toch is dit waarschijnlijk niet de belangrijkste jachttechniek van in het wild levende slechtvalken. Slechtvalken hebben verschillende jachtgewoontes, waaronder snel en laag over een gebied vliegen waarbij (te laat of te traag) vluchtende vogels worden gepakt. 

De Slechtvalk Broedt in Nederland op hoge gebouwen (meestal in speciale kasten/nestplateau's), in kraaiennesten op hoogspanningsmasten en incidenteel op de grond. Vanaf nu kan dit dus ook in Alphen. De Broedtijd is vanaf maart/april. Tijd om een verrekijker ter hand te nemen en deze prachtige gast in de gaten te houden. 

Heb je mooie foto’s kunnen maken van deze prachtige dieren? Schroom niet en zet ze op ‘OnsAlphenChaam’ zodat iedereen kan meegenieten. 

Reacties

Sander 10 februari 2019
ja dit hebben we mooi gemaakt !
Harrie 8 februari 2019
Een heel mooi stukje van deze door vele geliefde vogel van de in de omgeving wonende mensen om de Kerk hier in Alphen !! Mooi geschreven en verwoord José!
Bekijk meer nieuws in de buurt »