Wat pak jij op?

OnsAlphenChaamVerbinders

  • 54 weergaven

Details

Zaterdag 18 maart 2023 van 09:30 tot 13:00 uur
Afgelopen
Heuvelstraat 5, Alphen

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie, buren en collega’s steken we landelijk de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken, pleintjes, perkjes en bermen schoon. Natuurlijk doen wij daar in Alphen-Chaam ook aan mee! Het zwerfafval in onze gemeente is voor velen onder ons tenslotte een doorn in het oog. Samen kunnen we daar wat aan doen en dankzij het Goede Ideeën Fonds kunnen we het onszelf ook wat gemakkelijker maken. 

Een enthousiaste groep zwerfafvalrapers uit Alphen hebben het Goede Ideeën Fonds aangesproken om het gemakkelijker te maken om zwerfafval te rapen. Want laten we eerlijk zijn: die zakken zijn soms aardig aan de zware kant! Zij willen het zwerfafvalrapen niet alleen gemakkelijker maken, maar ook de verbinding opzoeken met de inwoners en buurtschappen in Alphen-Chaam. Vele handen maken tenslotte licht werk! Wil jij met een groep, je buurtschap, je straatgenoten of met welke groep dan ook op zaterdag 18 maart samen zwerfafval rapen voor een schoner Alphen-Chaam? Meld je dan aan via

Vanuit het Goede Ideeën Fonds zijn er 10 steekkarretjes beschikbaar. De steekkarretjes maken het zwerfafval rapen gemakkelijker, zodat het aantrekkelijker wordt voor mensen om mee te doen. Er zijn 10 karretjes beschikbaar om op 18 maart te gebruiken. Deze zijn vanaf 9.30 uur bij Het Trefpunt af te halen. Om af te sluiten of om even te pauzeren, drinken we rond 12.00 uur een kop koffie met elkaar bij Het Trefpunt in Alphen (Heuvelstraat 5). 

Als een buurtschap of groep georganiseerd hun buurt(schap) adopteren en regelmatig schoonhouden, staat een steekwagen ter beschikking. Laten we met elkaar de samenwerking opzoeken!

Natuurlijk is het niet voldoende als we alleen op 18 maart samen zwerfafval gaan rapen. Met deze dag hopen we dan ook de verbinding met elkaar op te zoeken zodat we vaker de handen uit de mouwen steken en er samen te zijn voor een schoner Alphen-Chaam!

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Natuur / dieren
Wat
Actie, opruimen etc

Over de organisator

OnsAlphenChaamVerbinders
Wij zijn enthousiaste en betrokken inwoners van Alphen-Chaam en als Verbinders de drijvende kracht achter deze site. www.onsalphenchaam.n...... Lees meer