Meer weten over hoe het in de gemeente werkt? Volg de cursus Politiek Actief

Gemeente Alphen-Chaam

  • 74 weergaven

Details

Maandag 20 maart 2023 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Willibrordplein 1, Alphen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 20 maart 2023

Altijd al meer willen weten over wat een gemeente allemaal doet? Wilt u weten hoe de besluiten worden genomen of wat een raadslid precies doet? Of bent u benieuwd hoe u als inwoner invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek? Misschien wilt u zelf wel politiek actief worden in onze gemeente? In februari en maart organiseren we de cursus Politiek Actief. Daar krijgt u antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Wie, wat waar?

We organiseren deze cursus samen met de gemeente Baarle-Nassau. De vorige keer dat we de cursus organiseerden, was het een groot succes. De bijeenkomsten duren van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur en vinden wisselend plaats in ons gemeentekantoor en in het gemeentehuis van Baarle-Nassau.

Let op! Voor deze cursus moet je eerst aanmelden!

Inhoud van de cursus

Tijdens de vijf bijeenkomsten komt het volgende aan bod:

  • Introductie en kennismaking: uitleg over hoe een gemeente werkt. Wat is de rol van het college van B&W en de gemeenteraad? Wie vormen het gemeentebestuur?
  • Meer over de gemeentefinanciën, de gemeentelijke organisatie, het takenpakket van de gemeente en er is een kennismaken met raadsleden
  • Meer over (overtuigend) debatteren
  • Hoe worden besluiten genomen, welk ‘gereedschap’ heeft een raadslid, hoe kun je zelf invloed uitoefenen?
  • Bijwonen van een raadsvergadering

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

De cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten: maandag 27 februari, maandag 6 maart, maandag 13 maart en maandag 20 maart. Voor de vijfde bijeenkomst woont u de raadsvergadering van donderdag 13 april bij.

Meer weten of aanmelden?

Kijk voor meer informatie over onze gemeente eens opwww.alphen-chaam.nl of Alphen-Chaam.raadsinformatie.nl. Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, stuur dan een mail naar .


Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Gemeente Alphen-Chaam
Alphen-Chaam is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Eind oktober 2016 passeerde het inwonertal van de gemeente Alphen-Chaam de ma...... Lees meer