Vijf koren organiseren samen een swingende korendag.

Cambo Koor Chaam

  • 174 weergaven

Details

Vrijdag 23 september 2022 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Dorpsstraat 27, Chaam

 Chaamse koren gaan op 2 oktober een feestje maken

Het begon allemaal heel eenvoudig. Vier van de vijf Chaamse koren hebben als thuisbasis Café Bellevue in Chaam. Drie ervan repeteren er wekelijks, het derde koor vertoeft er graag tijdens de derde helft en het laatste koor repeteert meestal recht tegenover dit Café.

En zo tref je elkaar weleens. En waar heb je het dan over? Juist ja, dat we weer mogen zingen, dat we het gemist hebben en hoe gezellig dit wel niet is. Kastelein Victor hoorde dit, tussen het serveren van drankjes door, allemaal aan en zei: “En wat als jullie het nu eens extra gezellig gaan maken en samen een korenmiddag organiseren? Wat let jullie, ik ben zelf al het hele jaar in feeststemming.”  Hét idee was geboren. 

De koppen werden bij elkaar gestoken en binnen no-time stond er een mooi programma op papier. De uitvoerdatum is op zondag 2 oktober van 14.00 uur tot en met 17.00 uur in Café Bellevue.

Het programma ziet er als volgt uit:

Om 14.00 uur treed het Parochieel Zangkoor van Chaam op. Zij komen met een viertal easy-listening liederen. Een mooi opening van de korenmiddag en ze bewijzen hiermee dat ze meer in hun mars hebben dan de traditionele kerkliederen.

Om 14.30 uur is het de beurt aan Euterpe. Voor een amateurgroep een vrij  hoog geschoold klassiek koor. Zij brengen een vijftal liederen waaronder bijvoorbeeld het zeer bekende nummer: Hallelujah van Leonard Cohen. Dat wordt lekker meezingen.

Rond 15.00 uur komen de pop-liederen aan bod. Deze komen van het  Gospel/popkoor All4you. Met een medley van een 6-tal liederen verhogen zij de sfeer. Zij openen met: Come, let us sing! En dat laten we ons geen twee keer zeggen.

Daarna, om 15.30 uur beklimt Cheers het podium. Een koor met ook veel moderne popliederen in hun repertoire. Op dit moment zijn ze flink aan het oefenen op een Dolly Dots Medley  en het Abbalied: Dancing Queen. Dat wordt dus een feestje om naar te luisteren.

Als hekkensluiter treed rond 16.00 uur het Cambo Koor op. Zij zingen een vijftal liederen waaronder één Hebreeuws lied, een Afrikaans volkslied en 2 evergreens.  En omdat we iedereen met een lach naar huis willen laten gaan zullen zij eindigen met het lied HAPPY van Pharell Williams. Daar wordt je van helemaal happy van!

Alle mensen uit Chaam en ver daarbuiten zijn van harte welkom om te komen luisteren, de entree is gratis. En natuurlijk mag er tussen de optredens door een drankje besteld worden.

Wij heten u allen van harte welkom in Café Bellevue op zondag 2 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur.

Over de organisator

Cambo Koor Chaam
Cambo Koor Chaam, opgericht in 1968 is een gemengd meerstemmig koor, staat onder leiding van dirigent Miranda Pieters, en wordt begeleid ...... Lees meer