Details

Maandag 17 januari 2022 tussen 19:15 en 20:15
Afgelopen
Cultureel Centrum De Schakel
Kerkstraat, Gilze, Nederland
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 3de maandag tot en met 17 januari 2022

Binnen de ABG gemeente zal na de zomervakantie de gesprekgroep voor ouders van kinderen met een autisme spectrum stoornis weer opgestart worden. Hierbij informeren wij u over deze bijeenkomsten.

De bijeenkomst en zijn bedoeld voor ouders uit de ABG gemeenten (Gilze-Rijen, Alphen-Chaam en Baarle Nassau)

Inhoud
Veel ouders van een kind met een autisme spectrum stoornis (ASS) hebben al een hele weg afgelegd voordat uiteindelijk de diagnose gesteld werd. Het is dikwijls een periode van onzekerheid, zorg en vaak ook onbegrip uit de omgeving. Het kan prettig zijn om uw ervaringen en vragen te bespreken met ouders die in dezelfde situatie zitten. De deelnemers stellen samen de thema´s vast die besproken worden.

Voorbeelden van thema’s kunnen zijn:

  • Wat betekent het om ouder te zijn van een kind met autisme, hoe ga ik om met mijn kind en hoe doen andere ouders dat?
  • Wat betekent het voor broers en zussen?
  • Hoe zit het met onderwijs, vrijetijdsbesteding en vakanties?
  • Wat zijn de toekomstverwachtingen?
  • Wat komen we tegen in de puberteit?

De begeleiding en organisatie van de groep ligt bij Sonja van Boxel, zelf ouder van een kind met ASS en Moniek Boin, jeugdconsulent MEE voor de gemeente Gilze en Rijen. Indien nodig zal Linda van de Wiel ook aansluiten.

Sonja is bekend met de methode van ‘geef me de vijf’. Moniek en Linda zijn bekend met de methode Brainblocks en werken met gezinnen met kinderen met een beperking waaronder ASS.

MEE West Brabant faciliteert de ruimte en tijd om deze groep te organiseren. Hiervoor is het wel van belang dat u aangemeld wordt bij MEE als klant.

Voor wie
Deze gespreksgroep is voor ouders van kinderen met de diagnose (kenmerken van) ASS. De groep heeft een limiet van 10 ouders. De leeftijden van kinderen kunnen variëren. Het is dus mogelijk dat u in een groep zit met ouders van jonge kinderen en kinderen in de puberleeftijd. Hierdoor kunnen onderwerpen wellicht niet altijd aansluiten bij uw behoefte. We gaan ervan uit dat iedereen van elkaar kan leren.

Praktische informatie
De groep komt 1x per maand bij elkaar, op

woensdagochtend van 9.15 tot 10.30 uur

op maandagavond van 19.00 – 20.15 uur

Plaats: Cultureel centrum de Schakel in Gilze

U kunt een kwartier van te voren binnenlopen.

U kunt vragen stellen of uzelf aanmelden bij Moniek Boin voor ouders uit Gilze en Rijen, of Linda van de Wiel Rot13.write('y.ina.qr.jvry@zrrjrfgoenonag.ay');"> voor ouders uit Alphen-Chaam en Baarle Nassau

Bijeenkomsten schooljaar 2021/2022 zijn op:

Woensdag 15 september

Maandag 20 september

 

Woensdag 13 oktober

Maandag 18 oktober

 

Woensdag 17 november

Maandag 22 november

 

Woensdag 15 december

Maandag 20 december

 

Woensdag 12 januari

Woensdag 17 januari

Over de organisator

MEE West-Brabant
MEE draagt bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Ook als je een beperking hebt. Dat kunnen meedoen heet participatie. Nie...... Lees meer