Coronaproof sporten Chaam

Actief Doorburgeren

30 weergaven
Details
Woensdag 9 juni 2021 tussen 10:15 en 11:15
Over 6 weken
Gilzeweg 12
4861 AT Chaam, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 20 januari 2022

Voldoende bewegen is ook in tijden van corona heel belangrijk. Zolang er geen sprake is van een volledige lockdown kunnen we gelukkig naar buiten om te wandelen. Probeer wel de drukte te vermijden! 

Iedere woensdagochtend heb je de mogelijkheid om op een gezonde en verantwoorde manier te wandelen. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op: 06 - 512 48 3 45

Hieronder lees je hoe je de komende tijd op een verstandige en prettige manier kunt blijven wandelen.

Blijf binnen als jij of een huisgenoot ziek is

Ga niet naar buiten als jijzelf (ook milde) klachten hebt als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts. Blijf ook binnen als een huisgenoot koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. In dit artikel (onder het kopje 'Individueel wandelen) lees je alle richtlijnen.

Houd 1,5 meter afstand

Houd 1,5 meter afstand bij iedere persoon die niet tot jouw eigen huishouden behoort. Dit geldt voor mensen die je tijdens je wandeling passeert, maar ook voor mensen met wie je samen aan het wandelen bent (bijvoorbeeld in een groep).

Zoek rustige gebieden

Vermijd drukke gebieden, zoals winkelstraten en drukke parken. Zoek een rustig gebied uit om in te wandelen. Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1,5 meter).

Varieer in je wandelroutes

Zeker als je gewend bent om met anderen te wandelen, kan in je eentje wandelen op den duur misschien wat gaan vervelen. Zoek daarom verschillende routes uit. Of ga eens op de fiets naar een gebied dat je nog niet kent. Op die manier kun je variatie aanbrengen in je wandelingen.

Geniet (extra) van de omgeving

Het voordeel van in je eentje wandelen: je hebt volop de gelegenheid om je omgeving goed in je op te nemen. Let daarom extra goed op wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. Geef jezelf voor iedere wandeling bijvoorbeeld een opdracht: probeer zoveel mogelijk verschillende soorten vogels te ontdekken of fotografeer zoveel mogelijk planten met je smartphone. Dit is meteen een mooie vorm van afleiding in onzekere tijden.

Let op hygiëne, ook onderweg

Het coronavirus verspreidt zich via vochtdruppels, zoals snot en speeksel. Spuug dus niet op de grond. Krijg je onderweg last van een loopneus, snuit je neus dan in een papieren zakdoek en gooi deze in een afvalbak. Hoest en nies in je elleboog. Raak onderweg zo min mogelijk voorwerpen aan. Soms ontkom je hier niet aan, bijvoorbeeld bij stoplichtknoppen. Raak je iets aan, ga dan daarna niet met je hand in je gezicht. Was bij thuiskomst goed je handen.

Overdrijf niet

Voldoende beweging is heel belangrijk, maar overdrijf niet in je wandeltempo en afstand. Begin je net met wandelen, bouw de afstand dan langzaam uit om blessures te voorkomen. Van een langere wandeling moet je lichaam bovendien herstellen. Het laatste wat je in deze periode wilt, is oververmoeid raken en daardoor vatbaarder zijn voor virussen. Zorg behalve voor voldoende beweging ook voor voldoende rust.

Enkele wandelroutes in de omgeving

Laarzenpad bij Chaam

RouteYou.nl

Chaamse Bossen en Alphense bergen

De natte Leijen en Hoge heide Alphen

Wikiloc.com

Over de organisator
Actief Doorburgeren
Actief Doorburgeren is een project voor vrouwelijke statushoudsters die wonen in Alphen-Chaam.Zij praten samen over onderwerpen die pass...... Lees meer