Seminar ‘Slim groeien door overname’ door Station88

Het Trefpunt Alphen-Chaam

  • 92 weergaven

Details

Woensdag 28 oktober 2020 van 15:00 tot 16:30 uur
Afgelopen
Burgemeester Brokxlaan 12
Tilburg, Nederland

Tijdens dit interactieve seminar op 28 oktober neemt dagvoorzitter Rens Merkelbach je mee in de wereld van overnames. Rens prikkelt in dit tweeluik de gasten Henny de Haas en Eric Berkhof. Twee ras ondernemers die hun gezamenlijke visie op het thema Overname delen. Twee ondernemers, beiden eigenaar van twee inspirerende bedrijven uit de regio.

Deze gastsprekers Henny de Haas algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek en Eric Berkhof, algemeen directeur van Van Mossel Automotive Groep, hebben ieder hun eigen kijk op Groeien door Overname.

Komt een overname als ondernemer op je pad of stuur je hier zelf sterk op? Hoe ga je om met verschillende bedrijfsculturen, past een bedrijf bij je qua strategie en hoe gaat de onderhandeling en het proces na de overname.

Rens Merkelbach – Dagvoorzitter – Presentator op maat
‘Groeien kan alleen door jezelf steeds opnieuw uit te vinden en te blijven ontwikkelen’.

Henny de Haas – Algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek                               

‘We hebben de ambitie om de beste en duurzaamste installateur van Nederland te worden.’

‘Het overnemen komt op ons pad, bedrijven en makelaars bellen ons vaak zelf.

Hoppenbrouwers heeft de afgelopen jaren 17 bedrijven overgenomen en toch is onze grootste groei autonoom, zo’n twintig procent. We kijken of een bedrijf bij ons past, bij onze strategie, bedrijfscultuur en manier van werken. Daarna volgt de onderhandeling. Het is als een relatie, je krijgt eerst verkering en je gaat niet meteen trouwen. Het is een rijpingsproces, van de eerste kennismaking tot het bod, de due diligence, contracten tekenen en de bekendmaking’.

Eric Berkhof – Algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep

‘Ontwikkeling in de automotive sector die zorgt voor groei voor de overblijvers’.

Programma:
15.00 uur: Welkom door Rens Merkelbach en kort woordje Station88
15.10 uur: Eric Berkhof en Henny de Haas – Tweeluik
16.20 uur: Wrap up en afsluiting
16.30 uur: Einde

Tijdens de Seminars in Station88 delen we kennis, geven we handige inzichten en zorgen we voor inspiratie. Dit doen we door het bieden van een aansprekend interactief programma met actuele thema’s en inspirerende regionale sprekers/ondernemers uit de regio Midden-Brabant. We benutten de talenten en kennis van deze Midden-Brabantse sprekers/ondernemers en door het nodigen van deze ondernemers creëren wij een dichtbij gevoel. Ondernemers inspireren ondernemers.  

De seminars zijn vanwege de RIVM-maatregelen voor maximaal 30 ondernemers fysiek toegankelijk. Door het online aanbieden zijn de seminars via livestream voor onbeperkt aantal ondernemers toegankelijk.   

Bijwonen is zowel fysiek (volgens maatregelen RIVM) als via livestream mogelijk. 

Aanmelden kan via deze link. Je kunt daar kiezen of je fysiek of via de livestream wil deelnemen. 

Over de organisator

Het Trefpunt Alphen-Chaam
EEN (TREF)PUNT WAAR VRAAG EN AANBOD SAMENKOMEN Een ‘Spin in het web’ koppelt de vraag en het aanbod aan elkaar. Onafhankelijk en altijd ...... Lees meer