Onsalphenchaam.nl

Inloggen of inschrijven

Landelijke open Imkerijdag 14 juli 2019De Bijenhouders van Alphen, Baarle-Nassau-Hertog, Ulicoten, Zondereigen, Minderhout, Riel en Poppel gaan de opendag in de "Bijenhal Alphen" houden gelijk met de Landelijke Open Imkerijdagen. De imkers willen kijken of we dan niet een betere datum prikken dan op de laatste zondag van augustus waarop we de voorgaande jaren onze opendag organiseerde. In juli zitten we ook midden in de vakanties en dat kan aanleiding zijn om met de kinderen naar de Bijenhal Alphen te gaan. De Bijenhal is op zondag 14 juli open vanaf 10.00  tot 16.00 uur.

In de bijenhal kunt u alles te weten komen over het houden van honingbijen, het oogsten van de honing en het kweken van nieuwe koninginnen. Ook van alle producten die de bijen leveren kan je in de "Bijenhal Alphen" alles te weten komen. Zoals Honing, stuifmeel, Propolis, Koninginnegelei en Bijengif. Onze imkers kunnen u er alles over vertellen. Daarnaast hebben wij ook veel kennis van de wilde bijen en insecten. Zoals u weet hebben wij i.s.m. Corporatie Bels Lijntje 5 insectenhotels langs het Bels Lijntje en ook nog 4 Insectenhotels op de scholen van Riel, Alphen en Baarle-Nassau-Hertog geplaatst. Ook zijn we nog bezig met het realiseren van bloemstroken langs het Bels Lijntje, middels de STIKA regeling. Hier krijgen steeds meer agrariërs belangstelling voor. In het begin was er een moeilijke start, maar als er èèn over de dam is volgen er meer. Zo hopen we dat er over enkele jaren een lange strook bloemen langs weerszijde van het Bels Lijntje te zien zal zijn vanaf Tilburg tot aan Weelde-Statie. Ook staan wij met honing van onze eigen imkers en een demonstratie bijenvolkje op 7 juli op de Jaarmarkt van Alphen. De Bijenhal is te vinden aan de Zandstraat te Alphen.

 U bent van harte welkom in de Bijenhal Alphen, namens de imkers H. Cornelissen 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.