Details

Zondag 12 mei 2019 van 16:30 tot 18:00 uur
Afgelopen
Alphen
Nederland

Romeinse wijnproeverij

Van 4 tot en met 12 mei 2019 is het weer de nationale Romeinenweek. Net als de voorgaande jaren organiseert ook de werkgroep archeologie van Heemkundekring Carel de Roy weer een activiteit. Dit jaar staan er twee workshops met Romeinse wijnproeverijen op het programma, op zaterdagmiddag 11 mei en op zondagmiddag 12 mei. Per workshop kunnen er 15 deelnemers meedoen, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk.

De middag start met een archeologische lezing over het ontstaan van de wijnbouw. We kijken hoe de wijnbouw naar Europa kwam, zo’n tweeduizend jaar geleden. Vervolgens zoomen we in op een moderne wijnboerderij in Zuid-Frankrijk, waar ze tegenwoordig weer op de oude Romeinse manier wijn maken. Hoe gaat dat in zijn werk en vooral, hoe zou die wijn smaken? 

Els Leguijt-Lems (conservator archeologie van het Oudheidkundig Streekmuseum) gaat het ons vertellen én laten proeven. Zij is archeologe en daarnaast ook vinologe.

Praktische informatie: 

De workshops vinden plaats in het Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen.

Workshop 1 is op zaterdagmiddag 11 mei van 15.30-17.00 uur

Workshop 2 is op zondagmiddag 12 mei van 16.30-18.00 uur.

Deelname 6 euro. Inschrijven verplicht door een berichtje te sturen aan dewerkgroep archeologie via of naar Els: 06-51832848. U ontvangt een bevestiging van inschrijving als er nog plaats is.

Over de organisator

Heemkundekring Carel de Roy en Streekmuseum Alphen
Heemkundekring Carel de Roy is opgericht op 4 februari 1948 door pastoor W. Binck (tevens oprichter Brabants Heem) en actief in Alphen, C...... Lees meer