Budgetcafé

Dorpsteam Alphen-Chaam

  • 61 weergaven

Details

Dinsdag 16 juli 2024 van 09:00 tot 10:30 uur
Over 12 uur
Heuvelstraat 5, Alphen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 12 november 2024

Budgetcafés 

Stijgende energieprijzen, dure boodschappen of een wisselend inkomen. Het zijn zaken waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. In deze bijzondere tijden krijgen helaas ook steeds meer inwoners uit de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen te maken met financiële zorgen. Om hen hierbij te ondersteunen, openden de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau per 1 november een Budgetcafé in de gemeente. Gilze en Rijen kreeg in Gilze een tweede budgetcafé. In Rijen was al een Budgetcafé. 

Wat is het Budgetcafé? 

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. U krijgt gratis hulp en tips van een team van professionals en vrijwilligers. U kunt binnenlopen voor bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslag. Maar ook voor het ordenen van de administratie en het maken van een budgetplan. Of als u moeite heeft om rond te komen van uw inkomen, kunt u er terecht voor hulp of advies.

Voor wie is het Budgetcafé?

Als inwoner van een ABG gemeente mag u bij alle Budgetcafés in de regio binnenlopen. Zo kunt u kiezen welke tijd en locatie het best uitkomt. Dat is bijvoorbeeld handig als u werkt in één van de andere dorpen. Maar ook als u gebonden bent aan bepaalde tijden, de Budgetcafés hebben namelijk verschillende openingstijden.  

Waar kunt u terecht en wanneer?

Het Budgetcafé heeft spreekuren in Alphen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen. U mag zelf kiezen bij welk Budgetcafé u binnenloopt. Een afspraak maken is niet nodig.

- Alphen: dinsdagochtend van 9.00 – 10.30 uur in Het Trefpunt bij cultureel centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5).

- Baarle-Nassau: maandagochtend van 9.00 – 10.30 uur in het gemeentekantoor van Baarle-Nassau (Singel 1).

- Gilze: dinsdagavond van 16.00 – 18.00 uur in Cultureel centrum de Schakel (Kerkstraat 104).

- Rijen: vrijdagochtend van 9.00 – 12.00 uur in Het Palet (Rembrandtlaan 54)

Heeft u vragen over de Budgetcafés of geldzaken? Dan kunt u ook bellen met het Dorpsteam. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 10.30 op 088 605 0 605. Kijk ook op dorpsteamabg.nl/budgetcafes.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Financiën
Wat
Spreekuur

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Dorpsteam Alphen-Chaam
Dorpsteam Alphen-Chaam, voor al jouw vragen en ideeën!Heb je vragen waar je zelf niet uitkomt, hulp nodig of heb je juist ideeën om jouw ...... Lees meer